fbpx

GoPro kamera Hero 6 black

 

Šta je GoPro Hero 6 Black?

Za GoPro Hero 6 Black kameru možemo reći da je “najveći hit” GoPro-a. Poboljšava se u mnogim ključnim područjima, uključujući vrhunsku rezoluciju i brzinu kadra, kao i značajno bolju stabilizaciju slike i nadogradnje u ukupnoj kvaliteti slike.

GoPro Hero 6 Black – Dizajn, kontrola i zaslon

Što se tiče dizajna, malo toga se promijenilo. Tijelo fotoaparata identično je Herou 5 crnom. Ukoliko posjedujete prijašnji model, savjetujemo vam da obilježite jedan od ova dva kako bi ih na lakši način mogli razlikovati. Posjeduje 2-inčni zaslon osjetljiv na dodir, na poleđini. Ukoliko stavite ova dva modela jedan pored drugog, primjetit ćete da je kvaliteta zaslona poboljšana. Boje na zaslonu Hero 6 Blacka su daleko punije u usporedbi s ispranim izgledom starijih modela. Za ovaj model se može reći da je dobrodošao i za brzo snimanje slika.

GoPro Hero 6 Black – Specifikacije i senzori

Velika zvijezda emisije je GoPro-ov prilagođeni GP1 procesor. To omogućava Hero 6 Black da snimi mnogo veću rezoluciju i kombinaciju kadrova u usporedbi s prethodnim modelom.

Prošlogodišnji GoPro je završio na 4K / 30fps, dok Hero 6 Black može raditi 4K / 60fps. Slično tome, ograničenje je bilo usporeno od 1080p / 120fps, ali sada možete napraviti nesmetano 1080p / 240fps. Postoje čak i 2.7K i 120fps ako ne želite žrtvovati toliko rezolucije u zamjenu za dramatičnu sporost.

Hero 6 Black sada može napraviti stabilizaciju slike na 4K / 30 i još uvijek postići na 1080p / 120fps. To je značajan napredak, to je bilo potrebno od GP1. Elektronska stabilizacija slike također je jako poboljšana. Korekcija valjanja sada je dostupna kod snimanja na širokom vidnom polju.

Pogledajte video prilog: