fbpx

Microsoft na tržište vraća 15 godina star miš

Jedan od gamerskih miševa iako to nije trebao biti je Microsoft IntelliMouse.

Generalno gameri vole skupe i kvalitetne miševe kao što su Razer, Alienware i drugi. Simpatizeri su miševa koji posjeduju neonska svjetla, LED-ice koje svijetle, mogućnost konfigurisanja, 1000 gumbova nadohvat prstiju, ali svi znamo da je to veoma skupa periferija.

S druge strane, IntelliMouse je bio jednostavan, jeftin i konzervativan. Zapravo, Microsoft je imao namjeru da taj miš bude za uredske potrebe, ali zbog svoje ergonomičnosti, kvalitete izrade, responzivnih gumbova i kvalitetnog optičkog senzora, zavoljeli su ga i gameri.

Posljednji put kada je Microsoft „ažurirao“ ovaj miš je bilo 2003. godine i tada je izašao IntelliMouse 3.0. Prošlo je 15 godina, ali ovaj miš još uvijek živi. U konzumerskom svijetu, to je cijela vječnost.

Nakon što je počeo padati u zaborav, Microsoft je uradio sjajan potez. Oživio ga je, odnosno napravio novi model kojeg je nazvao “Classic IntelliMouse”.

Planovi i skice za ovaj miš su procurili krajem 2017. godine. Vrlo brzo nakon toga miš je ugledao svjetlo dana. Svojim izgledom podsjeća na stari model. Microsoft je na mudar način iskoristio nove tehnologije i na taj način ga učinio konkurentom za ostale miševe.

Microsoft je nedavno u blogo spotu objasnio razloge zbog čega se odlučio na ovaj potez da oživi ovog miša.
Ukratko, vezano za pomenuti blogo spot – svjesni smo da je tehnologija dovoljno zrela, da su cijene tehnologije pale, te su odlučili da ovu „ikonu“ ožive u novom ruhu, tj. sa modernom tehnologijom.

Ovaj miš je izuzetno precizan, nudi 3200 DPI-ja i to je ono što se većini sviđa. Nije kao većina gamerskih miševa, i uistinu ovaj miš je više uredska periferija.

Miš ima 5 gumbova, od koja 3 možete sami “isprogramirati”. Za lijevi i desni klik (dva glavna gumba na mišu), Microsoft je odlučio zadržati voljene Omron switcheve koji su se koristili i u IntelliMouseu 3.0. Vrlo su responzivni i sigurno je da će to neki gamer iskoristiti. Ostala 3 gumba, odnosno 2 gumba i scroll koriste Kailh switcheve koji su malo moderniji i dosta se koriste u modernoj periferiji.

Kada govorimo o dizajnu, Microsoft je pokušao zadržati “stari izgled”, no miš izgleda malo bolje, “dinamičnije”, te u crnoj boji izgleda fantastično. Igleda moderno, ali ne prenapadno. Također, Microsoft je razmišljao da miš bude bežičan, ali su ipak odustali od te ideje. Razlog tome je što ne žele da se zamarate punjenjem baterije i bolji je odaziv preko žice.

Pogledajte video prilog: