fbpx

Samsung Galaxy Watch

 

Nakon odličnih Samsungovih izadanja kao što su Gear S3 i Gear Sport, Samsung se ponovno vraća na tržište smartwatcha s Galaxy Watchom.
Galaxy Watch nosi oznaku Gear kako bi bila više u skladu s ostalim Samsungovim mobilnim proizvodima, a premda ništa nije toliko revolucionarno ovdje, Galaxy Watch se oblikuje kao pakao gadgeta.

Dizajn

Ovaj sat je dizajniran za korsinike svih stilova života. Galaxy Watch moguće je pronaći u više veličina i stilova. Srebrna boja sata dostupna je u verziji prečnika 46 milimetara, dok su crna i rose gold boje sata dostupne u 42-milimetarskim verzijama. Korisnici mogu dodatno personalizirati svoj Galaxy Watch zahvaljujući velikom izboru remena i kućišta.
Galaxy Watch certificiran je u skladu s vojnim standardima  (Corning Gorilla Glass DX+ i otpornost na vodu tlaka do 506.625 Pa).

Galaxy Watch je prepun karakteristika za fitness

Proizvodi kompanije Samsung Gear često su bili usredotočeni na pomaganje ljudima da žive bolje živote, iako taj brend marke Gear više nije ovdje, Galaxy Watch nastavlja tu ideju.
Ovdje ćete naći kalorijsko praćenje kao i praćenje koraka, podsjetnike za kretanje tijekom cijelog dana, vodene meditacijske sastanke i praćenje brzine otkucaja srca. Aplikacija Samsung Health na Galaxy Watchu sadrži 40 različitih treninga, može automatski otkriti šest najčešćih vježbi, a ima i ugrađeni GPS. Također, moći ćete fotografisati svoje obroke i automatski očitati nutritivna svojstva u aplikaciji Samsung Health

Softver

Softver koji smo do sada vidjeli izgleda vrlo sličan u poređenju sa prošlim Tizenovim verzijama, što znači da možete da kontrolišete korisnički interfejs pomoću rotirajućeg okvira Galaxy Watch-a, preuzmete aplikacije/gledate lica iz Galaxy Apps Store-a itd.

Moći ćete dobiti LTE model

Jedna karakteristika koju Galaxy Watch čuva od Gear S3 je LTE podrška!
Time je, neovisno o pametnom telefonu, omogućeno korištenje Galaxy Watcha za komunikaciju porukama i pozivima te lociranje i slušanje muzike u više od 15 zemalja zahvaljujući 30-ak operatera.

Radi u sistetmu Android i iOS

Ako ste zainteresovani za preuzimanje Galaxy Watch-a, moći ćete ga koristiti u sistemu Android i iOS. Također, Samsung Pay neće raditi ako koristite Galaxy Watch sa iPhone-om.

Pogledajte video prilog: