fbpx

KASPERSKY ZAŠTITIMO DJECU

 

Opis proizvoda
“Digitalno” ne mora značiti da je “opasno”.
Zaštitite svoje dijete od opasnog sadržaja i potencijalno opasne komunikacije.
Upravljajte vremenom koje Vaše dijete provodi na internetu kako bi imalo vremena i za druge aktivnosti.
Uvijek budite sigurni gdje se nalazi Vaše dijete jer aplikacija pokazuje lokaciju Vašeg djeteta i šalje Vam upozorenje kada dijete napusti sigurno područje koje ste definisali.

Činjenica jeste da internet pruža mnoge olakšice i može biti od velike koristi. Može biti edukacijski alat za Vašu djecu ukoliko ga zaštitite od opasnog digitalnog svijeta.

SIGURAN SADRŽAJ I APLIKACIJE
Na jednostavan način možete da usmjerite svoju djecu što dalje od neprimjerenih aplikacija i stranica, te na taj način možete biti sigurni da su Vašem djetetu dostupni sadržaji koji su u skladu sa njihovim uzrastom.

JEDNOSTAVNOST
Ponekad je veoma teško primjetiti promjene raspoloženja kod Vaše djece. Aktivnost izvještavanja na My Kaspersky portalu će Vam olakšati da na jednostavan način dobijete određene odgovore, tako što ćete moći pratiti šta to Vaša djeca najviše pretražuju, te za čime pokazuju najviše interesovanja. Također, može Vas ranije upozoriti o određenim promjenama prije nego postanu problem.

SIGURNA LOKACIJA
Ukoliko želite da znate gdje se Vaša djeca nalaze u datom momentu, moći ćete pristupiti karti koja pokazuje njihovu lokaciju u datom momentu. U dodatku, ukoliko djeca odu van sigurne zone koju ste Vi odreili, automatski ćete biti obaviješteni SMS porukom ili e-mailom.

TRENUTNE OBAVIJESTI
Kada postavite određenu uslove za digitalni svijet Vašeg djeteta, obavijesti će Vam omogućiti da reagujete u pravi čas kada dijete stupi u kontakt sa neprimjerenim sadržajem ili potencijalnim opasnostima koje želite izbjeći.

VRIJEME UPOTREBE
Svjesni smo da su djeca previše okupirana mobilnim uređajima. Da bi spriječili ovisnost od toga, Kaspersky aplikacija Zaštitimo djecu Vam pomaže da regulišete kada će djeca moći pristupiti digitalnom svijetu. Na taj način će se učiti kako da uravnoteže svoja životna iskustva sa digitalnim svijetom.

SIGURNA KOMUNIKACIJA
Pratite komunikaciju Vašeg djeteta, uključujući pozive, na uređajima sa Android OS-om i Facebook aplikaciji, kako komunikacija ne bi postala zabrinjavajuća ili zastrašujuća za Vaše dijete.

Pogledajte video prilog: