fbpx

Seagete predstavio pet novih hard diskova od 14 TB

 

Kompanija Seagate je predstavila pet diskova sa identičnim kapacitetom od 14 TB, ali su za različite namjene, od ugradnje u desktop računara preko radnih stanica, sistema za videonadzor do NAS uređaja.

  • Pet diskova koje je na tržište dovela komanija Seagete su:
  • Seagate IronWolf,
  • Seagate IronWolf Pro za NAS sisteme,
  • Barracuda Pro za desktop računara,
  • SkyHawk za videonadzor,
  • Exos X14 disk za podatkovne centre.

Cijene ovih diskova kreću se od 510,00 do 615,00 američkih dolara, a garantni rok se kreće između tri i pet godina.

IronWolf i IronWolf Pro za NAS uređaje teže da pridobiju kupce kombinacijom ekonomičnosti i performansi, a tu je i optimizacija za RAID konfiguracije, optimizacija energetske potrošnje kao i funkcionalnost za oporavak od grešaka.

Barracuda Pro je idealna za profesionalnu upotrebu i radne stanice, s obzirom da je brizna okretanja ploče 7200 okreta u minuti. Performanse su vrlo kvalitetne zahvaljujući 256 MB cachea te briznama prijenosa podataka od 250 MB/s.

SkyHawk je namijenjen videonadzoru te je sposoban za skladištenje 9000 sati video sadržaja u HD formatu te je prilagođen DVR I NVR sistemima koji su aktivni 24 sata dnevno i 7 dana u sedmici.

Ova serija predstavljenih diskova se zatvara Exos X14 diskom koji posjeduje helij unutar kućišta koji je optimiziran za upotrebu u podatkovnim centrima, optimiziran je što se tiče energetske učinkovitosti te nudi Seagate Secure tehnologiju kriptiranja koja ne utiče na performanse diska.