fbpx

Novi (stari) PlayStation

 

Skoro 25 godina kompanija Sony je oduševila svijet kada je predstavila prvi PlayStation.

Sony PlayStation je bila prva konzola na svijetu namijenjena za video igrice koja je prodata u 100 miliona primjeraka, pa čak i više.

Iz današnje perspektive 3D grafika izgleda vrlo smiješno, ali je tada bila posljednji krik tehnologije. U Sonyu su odlučili podsjetiti nas na dobra stara vremena.

Iz kompanije Sony su najavili povratak prvobitnog PlayStation Classica koji će dolaziti sa 20 video igrica. Na taj način će igrači moći ponovo da zaigraju Tekken 3, Final Fantasy VII, Jumping Flash i druge igre.

Kada posmatramo prvi model Sony PlayStationa i novi (stari) model, vidjet ćemo da je novo izdanje skoro upola manje od originala, ali svojim retro izgledom sigurno da budi nostalgiju. Naravno, kako bi ipak išla u korak s tehnologijom koja se u međuvremenu razvila, PlayStation Classic konzola dolazi s USB i HDMI kablom i sa dva kontrolera.

Prema dosadašnjim informacijama, PlayStation će biti dostupan za sada samo u SAD-u i Kanadi po cijeni od 99,99 dolara, i to od mjeseca decembra. Nemamo informacija kada će biti dostupan u Evropi.