fbpx

Honor Magic 2

 

Kineske agencije TENAA i MIIT su dodijelile certifikate za mobitel Honor Magic 2. Prema trenutnim planovima ovaj model će biti predstavljen u Kini krajem oktobra. Ono št je sad za sad poznato jeste da će stići barem dva modela kodnih oznaka – TNY-AL00 i TNY-TL00. Oni će se međusobo razlikovati samo po količini radne memorije i prostoru podataka.

Za model TNY-AL00 TENAA se navodi kako će ovisno o verziji imati 6 GB ili 8 GB RAM-a, dok će model TNY-TL00 imati isključivo 8 GB RAM-a. Prostor podataka ovisno o modelu iznosit će 128 GB ili 256 GB.

Ostale specifikacije za sve modele su iste – 6,39-inčni AMOLED rezolucija zaslona 2.340 x 1.080 tačaka i omjera stranica 19.5:9. S prednje strane, takozvana selfie kamera (16 MP TOF), neće biti vidljiva već će ista na svijetlo dana izlaziti pomoću slidera. Zahvaljujući tome nije bilo potrebe za urezima na zaslonu.

Ono što je veoma poznato u posljednje vrijeme jeste da se na zadnjoj strani nalaze tri kamere. Takav slučaj je i kod ovog modela. Rezolucija kamera će biti 16 MP, 24 MP i 16 MP. Pored standardnih šifri, PIN-ova i uzoraka za prijavu u uređaj, moći će se  koristiti i tehnologije poput skenera otiska prsta (u zaslonu) i prepoznavanja lica.

Spomenut ćemo i to da Honor Magic 2 podržava Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth (5.0 LE), GPS (A-GPS, GLONASS), NFC i Dual 4G VoLTE tehnologije. Energiju koja ja potrebna za rad će crpiti iz baterije koja ima kapacitet 3.400 mAh. Shodno vremenu u kojem živimo, mobitel neće imati 3,5-milimetarski audio port. Za utjehu Huawei će unutar pakovanja isporučivati potrebni adapter. Sa softverske strane nalazit će se EMUI 9 koji će se temeljiti na najnovijoj inačici Androida – 9.0 Pie.

Dimenzije uređaja su 157,32 x 75,13 x 8,3 milimetara, a težina 206 grama. Detaljnije informacije bit će poznate sredinom iduće sedmice, kada Huawei odradi i službeno predstavljanje.