fbpx

Spisak igara za PlayStation Classic

Na popisu su se našli skoro svi hitovi, ali ima nešto što nedostaje.

Nedavno smo pisali o PlayStation Classic konzoli. Konačno je Sony objavio spisak igara koje će biti u prodaji od decembra. Treba naglasiti da na mali Classic neće biti moguće instalirati druge igre i to je glavni razlog zbog kojeg smo sa nestrpljenjem čekali ovaj popis. Većini će se sigurno dopasti spisak igara koje će se moći igrati na ovom legendarnom PlayStationu.  Naći će se hitovi kao Final Fantasy VII, GTA,  Metal Gear Solid, Resident Evil Director's Cut, Twisted Metal te jedan od naših favorita Syphon Filter.

Kao mnogi simpatizeri PlayStationa, pa tako i mi smatramo da je Sony napravio grešku, jer se među ovim igrama ne nalazi PES, kao ni Gran Turisma. Ove dvije igre su veoma popularne i dosta se vezuju za prvi PlayStation.

Smatramo da je ovaj PlayStation Classic idealan poklon za praznike, da li se radilo o djetetu od 6 godina, ili nekome ko ima 66 godina.

Dakle, igre koje ćete dobiti instalirane na PlayStation Classic konzolu su:

Battle Arena Toshinden, Cool Boarders 2, Destruction Derby, Final Fantasy VII, Grand Theft Auto, Intelligent Qube, Jumping Flash, Metal Gear Solid, Mr Driller, Oddworld: Abe's Oddysee, Rayman, Resident Evil Director's Cut, Revelations: Persona, Ridge Racer Type 4, Super Puzzle Fighter II Turbo, Syphon Filter, Tekken 3, Tom Clancy's Rainbow Six, Twisted Metal i Wild Arms.