fbpx

Dell EMC – PowerVault rješenje za pohranu podataka

 

PowerVault ME4 seriju, novu generaciju rješenja za pohranu podataka namijenjenu malim i srednjim kompanijama koju je predstavila kompanija Dell. Nova serija uređaja, kako tvrde iz Della, može pomoći da organizacije modernizuju IT i povećaju performanse aplikacija, te pri tome mogu da ponude raznovrsne poslovne mogućnosti u uređaju koji je brz, pristupačan i jednostavan.

Prema novim informacijama IDC-a dio prihoda kompanije Dell od 31,6 % u segmentu vanjske pohrane podataka veći je od sljedećih šest konkurenata zajedno. Dell EMC trenutno ima instaliranu bazu s više od 400.000 PowerVault jedinica širom svijeta. Kako bi zadovoljila potrebe srednjih i malih preduzeća dizajnirana je ME4 serija.Ova serija nudi bogat, ali i pristupačan raspon pohrane koji je jednostavan za instalaciju i upotrebu.

U odnosu na prethodno rješenje kompanije Dell EMC, PowerVault ME4 serija donosi značajno povećanje kapaciteta, performanse, jednostavnosti i funkcije. Tako novi uređaji dolaze sa 75 % više pogona za povećanje sirovog kapaciteta od 122 %, a istovremeno se povećavaju IOPS performanse za četiri puta u odnosu na prethodnike. Jedna od glavnih funkcija novog sistema je brza instalacija za samo 15 minuta, a iz Della tvrde kako je toliko vremena potrebno i za konfiguriranje te početak spremanja podataka.